top of page

Milline on integraalne juht?

Updated: Feb 4, 2022

Evelyn Soidla - integraalne coach, superviisor, meeskonnaarendaja

Veebruar 2022



Kuidas mõtleb integraalne juht?


1. Ta mõtleb integraalselt (kõikehõlmavalt, multi-perspektiivselt). Tal on võime näha kõiki võimalusi, situatsioone ja väljakutseid erinevatest perspektiividest (lenses). Ta oskab ettevõtte probleemseid situatsioone näha neljast vaatenurgast: sooritus, taju, süsteemid ja suhted (4 kvadranti).

Integraalse juhi missioon on integreerida ja tasakaalustada kõiki vaatenurki. See võimaldab tal kiirelt sobivate lahendustega välja tulla, kiiremaid otsuseid teha ja paremaid tulemusi saavutada.


2. Ta on eneseteadlik ja objektiivne. Teadlikkus iseendast (enesejuhtimine) võimaldab tal luua positiivsemat mõju. Kindlasti ei tee integraalne juht emotsionaalseid otsuseid, mis lähtuvad tema isiklikest vajadustest. Integraalne juht lähtub kõikide osapoolte huvidest ja vajadustest.



3. Integraalsel juhil on ausad kavatsused. Ta püstitab uusi eesmärke ja loob uusi töökeskkondi ettevõtte edu ja iseenda tõhususe edendamise nimel. Integraalse juhi nii isiklik kui ka professionaalne edukus baseerub järgmistel väärtustel: tõhusus (efficiency), tarkus (wisdom), rahulolu (fulfillment) ja ausus (integrity).



4. Integraalset lähenemist kasutavatel juhtidel on kõrgendatud huvi isikliku eduka soorituse vastu, st nad süvenevad iseendasse (sh enda egosse), et saavutada oma kõrgeim potentsiaal.

Nad on väga (enese)teadlikud ning püüdlevad veelgi parema soorituse poole nii indiviidi kui kollektiivsel tasandil.

Nad on uudishimulikud ja avatud ning iga uus info sunnib neid oma prioriteete ja eesmärke ikka ja jälle ümber mõtestama.



Kuidas saada integraalselt mõtlevaks ja tegutsevaks juhiks?


  1. võta coach või superviisor enda teekaaslaseks

  2. alusta integraalse elu pratktikaga

https://integrallife.com/how-to-think-integrally/


Integral Life Practice treenib teie olemise aspekte kõigis neljas kvadrandis.

Integraalse elu praktika olemus on lihtne. Kui võtate keha, vaimu ja vaimu (tasanditena) ning mina, kultuuri ja loodust (sektoritena) ning seejärel ühendate need, saate 9 võimalikku arengu- ja ärkamisala. Terviklikud elupraktikad on esimene lähenemisviis, mis ühendab need kõik, et saavutada võimalikult tõhus isiklik transformatsioon.

Igapäevase harjutamise kaudu erinevates valdkondades või moodulites saate saavutada veelgi suurema vabaduse ja elu täitmise.

https://kerchtt.ru/et/ken-uilber-integralnaya-psihologiya-knigi-citaty-praktika/


https://sportinsider.ru/et/your-own-beautician/chto-takoe-kouching-prostymi-slovami-poshagovaya-sistema-kouchinga.html



3. ?

bottom of page